marți, 2 iunie 2015

Cafeaua verde un posibil aliat in combaterea greutatii in plus

Cafeaua verde reprezinta cafeaua produsa din boabe de cafea care nu au fost inca prajite. Procesul de prajire a boabelor de cafea reduce cantitatea de acid clorogenic. Prin urmare, boabele verzi de cafea au un nivel mai inalt al acidului clorogenic in comparatie cu boabele de cafea normale, prajite. Acidul clorogenic din cafeaua verde este considerat a avea un efect benefic asupra bolilor de inima, diabet, scaderea in greutate si altele. In cazul in care sunteti un avid urmaritor al emisiunii lui dr. Oz, probabil ca stiti de boabele verzi de cafea de la acesta, intrucat intr-o emisiune din anul 2012 s-a referit la boabele verzi de cafea ca fiind capabile de a arde grasimea foarte rapid fara exercitii sau dieta. Intrucat insa domnul Oz nu este un doctor, ar trebui sa luati cu precautie afirmatia sa.

Cum functioneaza cafeaua verde ?

Cafeaua verde asa cum am precizat si mai sus este preparata din boabe de cafea care nu sunt prajite, de aici si culoarea naturala verde. Nefiind prajite, cafeaua verde are o concentratie mai ridicata de acid clorogenic, acid care este considerat a avea multe beneficii asupra sanatatii. Pentru cei cu o presiune ridicata a sangelui acest acid clorogenic poate afecta vasele de sange astfel incat presiunea sangelui sa scada. In cazul pierderii din greutate, acidul clorogenic din cafeaua verde este considerat ca avand un efect asupra felului cum corpul asimileaza zaharul din sange si asupra metabolismului.

Cafeaua verde a fost testata prin numeroase studii pentru a se urmari posibilele efecte benefice asupra sanatatii in general si asupra scaderii din greutate. Intr-un studiu s-a urmarit efectul cafelei verzi asupra presiunii ridicate a sangelui, sau hipertensiune. Pentru acei oameni care consumau un anumit numar de grame dintr-un extract din cafea verde au avut o scadere semnificativa in presiunea sangelui dupa aproape o luna de tratament. Alte studii care evaluau efectele diferitelor extracte din cafea verde sau anumite componente ale cafelei verzi au gasit rezultate similare. In ceea ce priveste slabirea, unele studii au aratat ca indivizii care consumau zilnic pana in 200 de miligrame dintr-un extract din cafea verde au avut scaderi mici din greutate pe o perioada de aproape 12 saptamani. Insa cercetarile pana in prezent sunt de o calitate saraca.

In general cafeaua verde este considerata a fi fara efecte adverse pe baza cercetarilor realizate pe oameni pana in prezent. In cercetari, nu au fost raporatate efecte adverse serioase atunci cand cafeaua verde sau extract din cafea verde a fost ingerata in doze potrivite. In schimb, extractul din cafea verde este posibil sa aiba efecte adverse atunci cand este inhalat datorita efectelor respiratorii adverse. In plus, cafeaua verde contine ca si cafeaua normala cafeina, ceea ce poate cauza simptome datorate cafeinei, cum ar fi agitatie, insomnie, lipsa de odihna sau dureri stomacale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu